Кількість
|
Вартість
|
||
|
Опис: Спеціальний високоякісний фермент для приготування бринзи, сиру та моцарели у себе вдома. Це рослинний продукт, призначений для згортання молока, відсутність у ньому сичуги відбивається у благородному смаку продукту – сир виготовлений таким чином не гірчить, підходить для вегетаріанського та кошерного харчування. Ренін "Super Maya" економно витрачається - однієї пляшечки вистачить для переробки 100-150 літрів молока. Приготування бринзи: некип'яче домашнє молоко нагрійте до температури 38-40 градусів. Додайте фермент - одна кришечка на 8-10 літрів молока. Залиште ємність у теплому місці на 40-50 хвилин для того, щоб молоко згорнулося. Отриманий потік розріжте на кубики 10*10 мм, масу, що утворилася, відкиньте на друшляк, вистелений тканиною або марлею, для відділення сироватки. Для отримання бринзи підвісьте марлю разом із отриманою масою на кілька годин, доки повністю не стіче сироватка. Для отримання молочного сиру покласти масу, що утворилася, під прес (наприклад, посудину з водою за вагою в 5-8 разів перевищує вагу сиру) на півтори-дві години. Отриманий продукт опускаємо у підготовлений розсіл (2 столові ложки солі на літр холодної кип'яченої води). Для надання пікантного смаку молоко на ваш розсуд можна додати спеції, свіжу або сушену зелень та інші добавки. Приготування моцарелли: 1. Налийте в ємність 5 літрів молока (рекомендуємо брати домашнє молоко некип'ячене). 2. Прогрійте молоко до 70-75 градусів, потім охолодіть до 36-38 градусів. 3. Додайте ½ чайної ложки лимонної кислоти в молоко 4. Додайте 1 чайну ложку ферменту. Розмішайте та залиште на 20-30 хвилин до утворення згустку. 5. Наріжте на кубики 10*25 мм. 6. Злийте сироватку та проведіть пробу на плавлення. Нагрійте отриману сироватку до температури 75-90 градусів, шматочок сиру покладіть у гарячу сироватку на кілька хвилин, він має бути м'яким і тягучим. Якщо сир тягнеться, візьміть решту маси, опустіть у гарячу сироватку на кілька хвилин, розмішуйте. 7. Коли сирна маса стане однорідною, розділіть її на частини та сформуйте кульки. 8. Отриману кульку опустіть у крижану воду. Охолоджений сир помістіть у розсіл (на літр води 70 г солі та щіпка лимонної кислоти). Склад: - вода підготовлена; - Сіль кухонна; - 15%, мікробіальна протеаза (M.miehei; 1%); - бензоат натрію. Молокозгортаючий фермент (реннін) ТМ Super Maya не містить: - тваринного сичужного пепсину; - емульгаторів; - Підсилювачів смаку.